Isa Warren

Fakta om Isa warren

Isa warren høns er særdeles populære takket være deres fine evner til at lægge æg. Et andet navn for samme race er Isa brown, men i sidste ende er der tale om samme høns. Navnet Isa kommer fra Institute de Sélection Animale som var det institut, der fremavlede racen tilbage i 1978. Det er altså en krydsningshøne, som blandt andet har genetik fra Rhode Island Red og Rhode Island White.

Det er en god familiehøne, og den er ideel for alle, som ønsker en stor mængde æg. Kødet er til gengæld ikke værd at komme efter, da Isa warren høns ikke bærer på nær så meget vægt som andre racer. Isa warren høns trives fint med andre høns og søger sjældent væk fra haven. Det er nogle sociale høns, som er meget tillidsfulde og som ikke har det helt store temperament. Derfor er de nemme at have derhjemme – hvis du aldrig har haft høns før, kan du overveje at starte med Isa warren.

Udseende

Isa warren høns er rødlige/brune i farven. Et uofficielt kaldenavn til racen er “Rød amerikaner”. Nogle gange har hønsene dog også lidt hvide fjer, særligt på bagdelen.

Hønerne vejer mellem 1,5 og 2 kg, mens hanerne vejer et halvt kilo mere i gennemsnit.

Isa warren høne
Foto: Isa Warren høne i rødlig/brun farve

Æg

Normalt lægger en Isa warren høne mellem 300 og 340 æg om året, hvilket er rigtigt meget sammenlignet med andre høns. Størrelsen er m/l og æggene har en brun æggeskal. Hønsene bør fodres med foder, der er rigt på protein og mineraler, da det har direkte indflydelse på æggenes kvalitet. En Isa warren høne begynder normalt at lægge æg efter den er 18-20 uger gammel.