Artikel om Rugemaskiner

Har du ikke en skrukhøne må du bygge eller købe en rugemaskine, der kan gøre arbejdet. Rugemaskiner fås i mange størrelser og mere eller mindre fuldautomatiske. Hvis du leder på nettet efter en rugemaskine, skal du være opmærksom på, at mange reptil-elskere også ønsker at udruge skildpaddeæg, slangeæg mm., så check lige, at du faktisk har fundet en rugemaskine til fjerkræ!

Vil du finde nogle links til netbutikker med små rugemaskiner, så søg efter rugemaskiner til 24 æg eller 56 æg.

Vil du selv bygge en rugemaskine, skal du finde en isoleret kasse, en varmeanordning og en form for termostat eller styring af varmen. Vi anvender selv en meget simpel og energimæssigt outdated model med simpel on/off-regulering af en 100 Watt pære placeret i toppen af en isoleret trækasse og en blæser/ventilator, der fordeler varmen rundt.

Den fungerer udmærket, men koster lidt meget i strøm, og pæren holder ikke evigt. I øvrigt er 100 Watt glødepærer snart en saga blot i EU.. Men med en lidt mere avanceret form for regulering, skulle det være muligt at bruge en infrarød varmepære, der giver mere varme end lys og lade denne være tændt lidt længere tid af gangen.

På denne side er der inspiration til en hjemmelavet rugemaskine.
Incubator Maker

Skriv et svar