Dyrenes Beskyttelses Kyllingeguide

Dyrenes Beskyttelses hjemmeside

Dyrenes Beskyttelses hjemmesideDyrenes Beskyttelse har lavet en oversigt/guide til supermarkedets forskellige kyllinger – så er det nemt at finde vej i køledisken!

Find guiden her – PDF-format

Download PDF-læseren Adobe Reader, hvis du ikke har den installeret.

Sødam er den første producent af slagtekyllinger, der er kommet med i Dyrenes Beskyttelses mærkeordning “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”.

Som vi tidligere har omtalt er Løgismose Gourmetkylling, der sælges i Netto, den bedst placerede af de deltagende kyllinger. Gourmetkyllingerne er fra Frankrig og går udendørs i en skov uden indhegning ved Pyrenæerne i dagtimerne. Det er dermed den kylling, der har det mest naturlige miljø at færdes i.

 

Æggeguide

Dyrenes Beskyttelse har også tidligere begået en æggeguide, så du lettere kan kende forskel på buræg, skrabeæg, sommeræg og hvad de nu ellers bliver benævnt. De fleste af os er blevet belært om, at buræg kommer fra høns i små bure, men når man skal forklare forskellen på skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg bliver det straks sværere at forklare forskellene. Tjek også  æggeguiden, så du er bedre rustet, næste gang du skal vælge æg i supermarkedets køledisk.

Find guiden her – PDF-format