Sikring mod ræve og andre skadedyr

For en uge siden, i begyndelsen af maj måned, mistede vi i løbet af en enkelt nat hele 13 store kyllinger til ræven og dens unger, der denne nat må have mæsket sig i kilovis af lækkert økologisk kyllingekød ;-). Kyllingerne var små 2 måneder gamle og var i en alder, hvor de bestemt ikke havde lyst at gå i seng sammen med de voksne høns.. I stedet turede de rundt til langt ud på aftenen, og kunne de mase sig gennem hegnet, gjorde de gerne det for at gå på opdagelse i haven.. Og blev de trætte lagde de sig bare til at sove, hvor det nu passede dem..

Desværre havde de denne aften valgt at lægge sig på rævens rute. Og næste morgen luntede hun selvfølgelig rutinemæssigt forbi hønsegården, men nu var alle høns behørigt under lås og slå.

Skadedyrssikring af høns, sikre høns mod ræv

Hvordan sikrer man sig mod at få høns og kyllinger spist af ræven eller andre rovdyr? Tja, det kan være svært, hvis ræven insisterer på at ville ind. Men med de rette foranstaltninger, kan du sagtens holde ræven og andre rovdyr ude. Det vigtigste er at hønsehuset er sikret og lemmen lukket om natten. Hønsegårdens hegn skal graves ned og bukkes ud af, hvis man vil sikre sig nogenlunde mod en ræv, der vil grave sig ind. Alt andet lige er det dog om natten risikoen for rævebesøg er størst, og der bør hønsene selvfølgelig være inde i hønsehuset.

Du kan også vælge at grave fliser ned under hønsehuset og/eller hønsegården. Sørg for at dit net er et kyllingenet (netmaskerne under 1,5 x 1,5 cm) – ikke et hønsenet, og at trådnettet er galvaniseret. Se ræve- og rovdyrssikret hønsehuse.

Heldigvis har vi aldrig tidligere mistet høns til ræven, selvom der er masser af ræve, hvor vi bor (lige i skovbrynet og ud mod et stort engstykke). Måske hænger det sammen med, at rævene generelt ikke har svært ved at finde føde her heller.

Måske har vi bare været heldige. Vi har også haft en mår boende ganske tæt ved og den har heller aldrig taget for sig af hønsene. Et par gange har vi også set mink løbe rundt, dog ikke tæt ved huset.. Måske har vi bare været heldige…..